Roostermaker nodig

Emma Helpt, gekwalificeerde roostermakers voor scholen in het voortgezet onderwijs.

Roostermaker nodig

Er zijn momenten dat u voor korte of langere tijd iemand nodig heeft die ervoor zorgt dat de roosters op tijd klaar zijn. Bijvoorbeeld op piekmomenten, door onverwachte uitval van uw eigen roostermaker of als er gewoon structureel te veel werk is om alle roosters op tijd klaar te hebben. Iedere school heeft een eigen dynamiek met lesuren, docenten en leerlingen. Voor een passende oplossing is er behoefte aan een roostermaker die weet hoe een school werkt en kennis heeft van de roosterprogramma’s. 

Een goede roostermaker is een ware duizendpoot, iemand die communicatief sterk is, snel schakelt, een helicopterview heeft, houdt van puzzelen en bovendien flexibel en stressbestendig is. Met één telefoontje naar Emma Helpt vindt u een gekwalificeerde, communicatief vaardige roostermaker die, samen met uw medewerkers, de klus klaart.

Tijdelijke of vaste ondersteuning

Emma Helpt, helpt u bij het vinden van zowel tijdelijke medewerkers, bijvoorbeeld bij ziekte of zwangerschapsverlof, als vaste medewerkers voor de roostering. Wij hebben roostermakers beschikbaar die hun vak verstaan, meedenken, communicatief sterk zijn en per direct inzetbaar zijn. Het gehele proces van werving en selectie nemen wij u uit handen. Het is belangrijk dat uw nieuwe roostermaker past binnen uw team. 

Doordat wij zelf de werving en opleiding van onze roostermakers verzorgen, kennen wij iedereen persoonlijk en kunnen op basis daarvan goed beoordelen welke kandidaat het beste aansluit bij uw school en uw team. Wanneer u op zoek bent naar een vaste medewerker, is er ook de mogelijkheid de al ingewerkte medewerker over te nemen en in vaste dienst bij u te laten komen.

Hoe gaan wij te werk

Wanneer u met een aanvraag voor ondersteuning van uw roosterteam bij ons komt, gaan wij met u in gesprek om uw specifieke behoefte in kaart te brengen. Wanneer wij duidelijk hebben wat uw wensen zijn kijken wij welke roostermaker hierbij aansluit. Zo zorgen wij ervoor dat de roostermaker die uw school komt ondersteunen de juiste kennis in huis heeft om snel te kunnen inspringen en in uw team past.

Voor aanvang van de opdracht komen wij bij u op school langs voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek ontmoet u de roostermaker die u komt ondersteunen en uw contactpersoon van Emma Helpt. Vanuit Emma Helpt is er één contactpersoon voor zowel uw school, als voor de roostermaker die u komt ondersteunen. Zo houden wij de communicatielijnen kort en overzichtelijk.

Wij zorgen voor snelle ondersteuning bij uw roostering
tijdens piek- en ziekmomenten.

De voordelen van Emma Helpt

Bij Emma Helpt weten wij welke kwaliteiten een goede roostermaker nodig heeft. Onze opleiding wordt gegeven door specialisten uit het werkveld. Hierdoor zijn wij in staat om de opleiding actueel te houden. Onze roostermakers hebben hbo werk-en denkniveau en zijn specifiek tot roostermaker voor het voortgezet onderwijs opgeleid. In de vorm van een opdrachtmanager is er een constant aanspreekpunt vanuit Emma Helpt voor alle betrokken partijen. De opdrachtmanager zorgt ook voor extra begeleiding waar nodig.

Als klant van Emma Helpt heeft u niet alleen profijt van het netwerk en de kennis van Emma Helpt, maar ook van dat van ons moederbedrijf Omix Beter Onderwijs. Ons bedrijf bestaat uit meer dan 80 onderwijslogistieke medewerkers van roostermakers tot managers in het onderwijs. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid u aan te sluiten bij ‘De Jaarrooster Klas’ van Emma Helpt. Als deelnemer van deze klas gaat uw roostermaker onder wekelijkse begeleiding van een roosterspecialist vanuit Emma Helpt aan de slag met het maken van het nieuwe jaarrooster voor uw school.

Hoe leiden wij roostermakers op

De opleiding tot roostermaker wordt in samenwerking met ons moederbedrijf Omix Beter Onderwijs gegeven. Door de grote behoefte aan vakkundige, direct inzetbare roostermakers, heeft Omix in 2012 een 10-weekse opleiding tot roostermaker op hbo-niveau ontwikkeld. Hiervoor vindt een zorgvuldige selectie op basis van competenties en vaardigheden plaats. Tijdens deze opleiding wordt de kandidaten de juiste kennis bijgebracht door theoriemodules, praktijkopdrachten en een stage. Voor de stage zijn wij altijd op zoek naar scholen die zich willen aanmelden als stageadres. Naast de theorie komen twee roosterpakketten aan bod tijdens de opleiding, waaronder Zermelo. De docenten van de opleiding zijn ervaren roosterspecialisten die al op verschillende locaties en bij meerdere onderwijsinstellingen hebben geroosterd. 

Onderwerpen die tijdens de theorie aan bod komen, zijn onder andere:

  • Het onderwijs in relatie tot roosteren
  • Inleiding van clusteren in het voortgezet onderwijs
  • Roosteren in de praktijk
  • Managementrapportages
  • Timemanagement
  • Beoordelingscriteria voor een goed rooster
  • Variabelen voor het maken van een rooster
  • Roosterproces
  • Communicatie

Wilt u meer weten, of onze hulp inschakelen bel naar 0570 56 57 44 
of neem direct contact op met Mieke.

Uitgelicht