Over ons

Een persoonlijke aanpak staat bij ons voorop. Wij gaan samen op zoek naar een juiste match voor uw school.

Wat doet Emma Helpt

Op school is geen dag hetzelfde. Het onderwijs is constant in ontwikkeling, systemen worden complexer en de planning en roostering daarmee ook. Emma Helpt zet zich in voor kwaliteitsroosters ondersteunend aan uw onderwijsconcept. Hierbij streven wij naar een optimale samenwerking tussen onderwijs en onderwijsondersteuning.

Emma Helpt zorgt voor roostermakers, adviseurs en begeleiding op het gebied van roostering bij scholen in het voortgezet onderwijs. Dit doen wij met een passie voor het onderwijs en alle processen die hieraan ondersteunend zijn. Wij helpen u snel en gemakkelijk aan gekwalificeerde medewerkers, voor tijdelijk of voor vast. Onze medewerkers zijn vakmensen die met u meedenken en communicatief sterk zijn. Een goede match voor uw team vinden wij erg belangrijk.

Een nieuwe uitdaging

Naast het plaatsen van geschikte roostermakers bij scholen in het voortgezet onderwijs, helpen wij ook mensen die een nieuwe stap in hun carrière willen zetten. Mensen vanuit verschillende achtergronden worden tijdens ons leerwerktraject omgeschoold tot gekwalificeerde roostermakers en samen gaan we op zoek naar de juiste werkplek in het voortgezet onderwijs. Het maken van lesroosters is een vak dat niet iedereen verstaat. Daarom heeft het leerwerktraject een zorgvuldige selectie op basis van competenties en vaardigheden, zo zorgen wij ervoor dat het vak van roostermaker ook echt bij de kandidaten past.

Een roostermaker van Emma Helpt heeft de bewuste keuze gemaakt zich te verdiepen in het roostervak. Na afronding van het leerwerktraject hebben zij zowel kennis over verschillende roosterprogramma’s, als vakinhoudelijke kennis paraat. Onze kandidaten staan te popelen om aan de slag te gaan in het voortgezet onderwijs en hun kennis als roostermaker bij uw school in te zetten. Wij zijn trots dat wij op deze manier mensen kunnen helpen bij het aangaan van een nieuwe stap in hun carrière.

Iedere school is uniek, daarom hechten wij veel waarde aan een persoonlijke aanpak.

Bijdragen aan goede roostermakers

Tijdens het leerwerktraject wordt er door de roostermakers in opleiding ook stage gelopen bij scholen in het voortgezet onderwijs. Op deze manier zien zij eerstehands hoe roostermakers in de praktijk werken. Onze kandidaten lopen tijdens het 10-weekse traject 48 uur stage. Hiervoor zijn wij altijd op zoek naar scholen die zich als stageadres willen aanmelden. Zo draagt u niet alleen bij aan de opleiding van nieuwe roostermakers, maar helpt u ook mensen bij de eerste stap van hun nieuwe uitdaging. Wanneer u als school interesse heeft om bij te dragen aan de opleiding van nieuwe roostermakers kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Binnen Emma Helpt hechten wij veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij doen dit als onderdeel van Omix Beter Onderwijs. Hierin zijn als focus vier speerpunten gekozen die dicht bij onze kernwaarden liggen. Als bedrijf dat zowel werkzaam is in het onderwijs als medewerkers opleidt voor het onderwijs zetten wij ons in voor kwaliteitsonderwijs. Hierbij staat goede gezondheid en welzijn hoog in het vaandel. Daarnaast zetten wij ons in voor eerlijk werk en economische groei en klimaatactie. Lees meer over hoe wij ons inzetten op maatschappelijk gebied op de website van Omix Beter Onderwijs.

Het team van
Emma Helpt

Remco Besselink
Algemeen directeur
Marjoleine Donkersteeg
Accountmanager
Shaghayegh
van der Ploeg
Opdrachtmanager
David van de Bilt
Roosterspecialist

Marc de Groot
Roosterspecialist


Meer weten?

Emma Helpt is onderdeel van Omix Beter Onderwijs. Omix streeft naar continue verbetering van de onderwijslogistiek. Onderwijs en onderwijslogistiek zijn twee verschillende vakgebieden, die elkaar nodig hebben. Emma Helpt is hierin expert op het gebied van roostering in het voortgezet onderwijs. In de samenwerking met Omix, en daarbij ook met Anna Ontzorgt, is er wederzijdse kennisdeling. Mede hierdoor blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waarborgen wij een goed rooster.

Geïnteresseerd in onze samenwerkingen binnen het onderwijs? Neem ook eens een kijkje bij Omix Beter Onderwijs of Anna Ontzorgt.